mandag 4. februar 2008

Sammenligning av blogger

I dette blogg-innlegget har jeg sammenlignet tre andre blogger. To av bloggene, -Petter Solbergs blogg ( http://www.vgb.no/20075 ) og bloggen om gatemote i Oslo ( http://www.oslostil.com/ ) tok jeg fra forslagene som lå i oppgaveteksten, mens den siste som er Helene Rask sin blogg (http://helenerask.blogg.no/) fant jeg på nettet.
Først vil jeg dere skal vite at det ikke er noen spesiell grunn til at jeg valgte disse bloggene. Så jeg har ikke noe spesielt forhold til hva som blir skrevet på de ulike bloggene.

Petter solbergs blogg http://www.vgb.no/20075 :
Denne bloggen er nok den jeg synes er dårligst av de tre bloggene. Det første jeg la merke til da jeg klikket meg inn på denne bloggen var at utformingen var veldig rotete. Siden var stappfull av annonser, linker osv. Her må man virkelig bruke tid på å lete gjennom siden for å bli kjent med hva som ligger der, noe som gjør at man har lite oversikt over stoffet. Den har overskrifter som hjelper oss, men jeg synes alikevel ikke det er bra nok. Dette er en VG-blogg, så det lå mange eksterne lenker til nyheter fra avisen og andre sider som jeg ikke synes passer inn på en personlig blogg. Designet på siden var heller ikke spesielt bra.
Gatemote i Oslo http://www.oslostil.com/ :
Denne bloggen likte jeg. Dette er en blogg-side som er enkelt, men godt utformet. Det er ikke rotete innhold og det er dermed lett å se hvor ting ligger. Designet er bra, men kanskje litt kjedelig. Det er ikke en blogg-side med spesielt mye stoff å lese om, men den blir alikevel bra på sin egen måte. Dette er en blogg om et spesielt tema, som i dette tilfellet er "gatemote i oslo" i motsetning til de to andre hypertekstene som er personlige blogger. Dette kan forklare hvorfor det ikke er fullt av lenker og andre saker på siden.
Helene Rasks blogg http://helenerask.blogg.no/:
I likhet med Petter Solberg sin blogg er dette en personlig blogg. Med tanke på utforming og oversikt er dette den klare vinneren av de tre bloggene synes nå jeg! Den har fine overskrifter som gjør at det er lett å finne fram, samt designet er bra og det er god orden på siden. Den er ryddig og oversiktlig og har ingen unødvendige lenker. Eneste lille minuset er de lettkledde bildene på siden, men det er ikke bildene og innholdet av tekstene jeg har lagt vekt på nå.

Ingen kommentarer: