mandag 25. februar 2008

"Millennie-kullet"


Plutselig var vinterferien over og det er på tide og fokusere på skolen igjen. Som vanlig har vi fått en ny lekse i Norsk som går ut på å kommentere Dagbladets artikkel "Egoistiske verdensmestere med puter under armene".

Denne artikkelen tar for seg arbeidsvanene til det såkalte "Millennie-kullet" (folk som er født mellom 1980-1995) og hvordan dette kullet er mye mindre interresert i å få seg jobb enn eldre generasjoner.
"Vi er bare opptatt av oss selv og iPodene våre, klarer ikke elementære ting som å spise med kniv og gaffel - og selv om vi ikke gidder å gjøre en ekstra innsats, forventer vi å få en lederstilling ei uke etter at vi har begynt i ny jobb. Visstnok." Dette utsagnet som er hentet fra starten av artikkelen er et syn på hvordan en person beskriver "Millennie-kullet". For meg blir dette helt feil. Jeg er fullt klar over at dagens ungdom er langt mye mer bortskjemte enn generasjonene bakover i tid, men når folk begynner å dra den så langt at ingen av oss eier arbeidsmoral eller har respekt for sjefene føler jeg det er på tide å sette ned foten.
Såklart finnes det folk som "chillern" på jobb og gjør helst litt mindre enn det som er forventet, men det er alltid mange som jobber hardt og ofte litt mer enn forventet. -Ikke bare den eldre generasjonen, men også av det såkalte "Millennie-kullet"!


I artikkelen stod det også at ungdommen idag er egoistiske og alltid har med seg mobiltelefon, ipod osv. Vel.. JA, vi har faktisk alltid med oss mobilen, og som oftest ipod/mp3 o.l, men jeg er rimelig sikker på at hvis alle voksene tenker seg godt om så drar de vel ikke hjemmefra uten mobil de heller. Vi vokser faktisk opp i et samfunn fylt av teknologi... "Egoistiske og bare tenker på oss selv" er vel en påstand som stemmer på alle en gang i blandt, men absolutt ikke alltid!

Jeg mener mye av det som blir tatt opp i artikkelen om de såkalte "millenials" er overdrevent og også frekt. Den eldre generasjonen har alltid klaget på "dagens ungdom" og de kommer alltid til å gjøre det. Til og med den kjente filosofen Sokrates klagde på "dagens ungdom", og det var for over 2000 år siden!

Ingen kommentarer: