torsdag 13. mars 2008

Mannen som elsket Yngve


"Mannen som elsket Yngve" er en film basert på Tore Renbergs bok med samme navn. Filmen hadde premiere på norske kinoer 15. Februar 2008.
Handlingen i filmen finner sted i Stavanger i 1989 og Berlinmuren har akkurat falt. Hovedpersonen Jarle Klepp (Rolf Kristian Karlsen) er en 17 år gammel gutt som lever "det perfekte liv". Han har den beste jenta til kjæreste og spiller i et hipt rockeband med navn "Mattias Rust Band". En dag starter det en ny gutt i klassen (Yngve), og da blir alt snudd på hodet. Yngve (Ole Christian Ertvaag) er en litt annerledes gutt som spiller tennis og hører på techno-synth. Etter hvert som tiden går blir Jarle dratt nermere og nermere Yngve og "ditcher" alle avtaler med vennene og kjæresten til fordel for han. Jarle begynner etter hvert å lure på hvordan han kan være forelsket i både en jente og en gutt.

"Mannen som elsket Yngve" er virkelig på topp blandt norges beste filmer. Jeg likte filmen kjempe godt for det som skjer i filmen er veldig troverdig. Det er lett å leve seg inn i filmen å få en liten følelse av å være der. Skuespillerne er som skapt for rollen og vi får virkelig se en gjeng med unge talenter.




Dette er traileren til filmen :)

Ingen kommentarer: